Legaturi utile
Europa - portalul Uniunii Europene News,
5/10/2002
New product release, Now with more update and more bug fix.

5/10/2002
New product release, Now with more update and more bug fix.

Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale realizează politicile naţionale, corelate cu cele la nivel european şi internaţional, în domeniul muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice, îndeplinind rolul de autoritate de stat, strategie şi planificare, reglementare, sinteză, coordonare, monitorizare, inspecţie şi control. În ceea ce priveşte mobilitatea externă, MMSJ a elaborat o serie de ghiduri utile destinate lucrătorilor români din diverse state.

Punctul de plecare pentru toate informatiile si documentele referitoare la Europass. Aici puteti completa online CV-ul si Pasaportul lingvistic, puteti descarca formulare ale celorlalte documente Europass si puteti solicita asistenta pentru completarea si emiterea lor.
Administreaza programele comunitare Invatare pe tot parcursul vietii, Tineret in actiune, Erasmus Mundus, Europass si Europdesk la nivel national.
Site-ul european dedicat dezvoltarii Cadrului European al Calificarilor.
Ofera beneficiarilor Programului Tineret in Actiune (TiA) posibilitatea de a completa si emite Certificate Youthpass, in vederea certificarii competentelor obtinute in cadrul proiectelor TiA.
Eurodesk este o retea europeana care ofera tinerilor si celor care lucreaza cu tinerii informatii despre oportunitati si finantari europene.
Daca vrei sa-ti cauti un job in Spania sau in Germania, sa fii voluntar in Franta, sa calatoresti in Norvegia sau sa-ti gasesti un partener pentru un schimb de tineri in Estonia, atunci Portalul European pentru Tineret este punctul de plecare ideal.
Euroguidance reprezinta o retea de centre care ofera informatii si asistenta cu privire la sistemele europene de consiliere si orientare, in special pentru activitatile de mobilitate.
Reteaua europeana a centrelor nationale de informare privind recunoasterea academica si activitatile de mobilitate.
Ofera informatii despre oportunitatile de studiu din Europa.
 
Reteaua Europe Direct reprezinta unul dintre principalele instrumente folosite de Comisia Europeana pentru informarea cetatenilor si comunicarea cu acestia la nivel local. În România, cele 30 de Centre de Informare Europe Direct, 14 Centre de Documentare Europeana si peste 20 de experti în politici europene Team Europe reprezinta interfata Comisiei cu cetatenii la nivel local si au misiunea de a promova o cetatenie europeana informata si activa. Aceste retele ofera informatii generale si specializate privind UE si fac trimitere la surse de informare specializate, constientizeaza publicul si promoveaza dezbaterea pe teme europene.
Scopul Enterprise Europe Network este de a ajuta intreprinderile mici si mijlocii sa isi dezvolte potentialul de inovare si sa le sensibilizeze cu privire la politicile Comisiei Europene. Având aproape 600 de puncte de contact si 3000 de angajati cu experienta, EEN este cea mai larga retea din Europa care ofera servicii de informare si consultanta pentru intreprinderi. Acestea sunt disponibile societatilor comerciale de orice dimensiune, indiferent daca acestea desfasoara activitati de productie sau ofera servicii, desi sunt orientate in primul rând catre IMM-uri, institute de cercetare, universitati, centre tehnologice, agentii de dezvoltare a afacerilor si inovarii.
EURAXESS reprezinta o cale catre cariere atractive in cercetare in Europa si catre un rezervor de talente de talie mondiala din domeniul cercetarii. Sprijinind mobilitatea cercetatorilor, EURAXESS ajuta la stabilirea Europei ca o arie de excelenta in domeniul cercetarii stiintifice. Ca cercetator, veti gasi o abundenta de informatii actualizate in mod constant cu privire la locuri de munca vacante, oportunitati de finantare si granturi de cercetare in intreaga Europa. Prin postarea CVului dvs. dati posibilitatea celor care se ocupa de recrutare sa va gaseasca. Ca si companie sau institut de cercetare, puteti afisa gratuit locuri vacante si puteti cauta CV-urile unor cercetatori internationali de prim rang.
SOLVIT este o retea de solutionare a problemelor, în cadrul careia statele membre ale UE conlucreaza pentru a solutiona, fara utilizarea procedurilor legale, problemele cauzate de aplicarea necorespunzatoare a legislatiei privind piata interna de catre autoritatile publice. In fiecare stat membru al Uniunii Europene exista un centru SOLVIT care furnizeaza aceste servicii în mod gratuit.
 

Portal realizat de Directia Managementul Bazelor de Date din cadrul ANOFM
 
<% contact.close(); Statementcontact.close(); Conncontact.close(); %>